Poradňa Swarovski BSSG27-AQUA

Autor: | Vložené: 18.02.2012 000 13:19 | Témy: Poradňa Swarovski BSSG27-AQUA

Nie je to swarovski

to nie je swarovski, sú to obyčajné kamienky

  • Ján Pavlík

    Ján Pavlík

    20. februára 2012

    Dobrý deň,

    nie sme predajcom tohto produktu, avšak môžeme bližšie upresniť technické informácie k swarovski/neswarovski:

    Tzv. "kamienky swarovski" sú vlastne obyčajným brúseným sklom. To, že sú brúsené firmou Swarovski, nezvyšuje ich odolnosť ani nemení materiál (stále je to obyčajné sklo). Jediná vec, ktorú firma Swarovski vie ovplyvniť je kvalita brusu.

    Pri kúpe šperku "Swarovski" alebo "Swarovski components" a pod. je potrebné brať do úvahy, že toto sklo po pomerne krátkom čase môže stratiť svoju krásu jednoduchým pôsobením prachu. V prachu sa v našich zemepisných šírkach vyskytuje pomerne veľké množstvo čiastočiek kremeňa (tvrdosť podľa Mohsa cca 7), ktorý bez problémov rýpe sklo. Preto tieto "kamienky" časom vplyvom miniatúrnych vrypov zmatnejú (ak sa o nich mimoriadne dobre nestaráte).

    Navyše, "kamienky" sú najčastejšie iba lepené a nie zlatnícky osádzané. Farebný tmel, ktorým sa lepia má malú odolnosť a napr. v teplej vode zmäkne a ľahko povolí - preto "kamienky" vypadávajú.

    Pri kúpe šperku s "kamienkami" swarovski treba teda počítať s jeho kratšou trvanlivosťou, ktorú nemožno porovnávať s klasickými zlatými a striebornými šperkami so zirkónmi alebo diamantami.

    S pozdravom

    Ján Pavlík
    Team www.Silver.Ag

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.